woensdag 10 maart 2010

Verslag van Museum nacht 2010

Een aantal mensen van Mangafique werd gevraagd om te participeren voor een expositie in de Foto Academie te Rotterdam. Het thema was 'Lolita', dat is een term voor de moderne schattige Japanse kledingstijl. Ik had wat werk ingeleverd om op te hangen bij de expositie en het idee was dat op museum nacht zelf een aantal mensen aan tafeltjes konden tekenen en dat er workshops gegeven konden worden. Man-yee Mok en ik hadden het briljante idee om voor Museum nacht live een groot schilderij te maken, iets wat echt in het oog zou springen dachten we. Het idee was om dit buiten te doen op grote houten panelen. Helaas was het buiten 's nachts min 8. (!!) Maar dankzij warme kleding en lieve mensen die ons af en toe wat thee van binnen brachten was het te overleven. Mong Ru hielp mee de hele avond mee te schilderen. Thanks!!

Hier zijn een aantal foto's van hoe het die nacht is vergaan. We begonnen om 19:45. Om 02:00 moest het af zijn. We hadden deze deadline net gehaald. Ik had er wel wat meer tijd aan willen besteden voor de finishing touches... maar helaas.

De schets die we samen hadden gemaakt. Ik had de rechterkant ontworpen. Man-Yee de linkerkant.

Het duurde even voordat we de schets op het hout hadden. Het was een hele klus alle proporties goed te krijgen zonder de hulp van een beamer. Maar nadat we klaar waren was het tijd om met acrylverf aan de gang te gaan.

Jump to stay warm!

Tussen het schilderen door werden we vaak aangesproken waarom we dit deden. ("In de kou!?") ook werden we geinterviewd door RTV radio.

Tijd om met zwart te beginnen.

Begint ergens op te lijken...

Ik sta hier met een acryl-spuit het schilderij af te werken. Nog geen 5 minuten later werden we aangehouden door de politie! Er bleek een beveiligingscamera te hangen en mij gefilmd te hebben terwijl ik bezig was met de spuit. Na wat uitleg en wat gegevens liet de politieman onze gang gaan.

Het eindresultaat! (klik op de foto voor een grotere versie.)

Het schilderij wordt naar binnen gedragen.


Als bedankje werden alle tekenaars van de Museum nacht professioneel gefotografeerd door Peter Dellenbag. (Zie bovenste foto.)

We hadden een hele gave nacht gehad, en we gaan zeker nog wel zoiets organiseren.


3 opmerkingen:

  1. Gefelicteerd met je eerste blog :P!!! Kan ik je ook toevoegen op mijn blogger haha (die heb ik hier nog ergens wel liggen) en je volgen. Ja was zeker tof om mee te maken, was gezellig! Op naar het volgende samenwerkings project :D!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. YEEY! Mijn eerste blog lezer! :P Ik zal je toevoegen als ik je blog kan vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb gevonden hoe ik je kan toevoegen, heb je ge-add! blog is drie jaar beetje dood, maar voor de vakantie ff testjes gedaan, FB was toch makkelijker met fotoos uploaden :P

    BeantwoordenVerwijderen